blodspor, Prøver, Spor
Comment 1

Sporprøve i Skilbreidalen

Norsk Retrieverklubb avdeling Trondheim og omegn arrangerte i dag blodsporprøve i Skilbreidalen på Lundamo for femte år på rad. Desperados Bitten gikk til sin femte 1. premie på seks starter! 

Våren er ikke kommet langt i området rundt Samsjøen. Det var relativt vått og kaldt, bare seks grader da sporprøven startet. Flere hadde observert vilt i området, både elg og hare.  

Bitten fikk en god start. Hun søkte seg fint frem til sporstart og markerte denne tydelig. Jeg kommanderte «gå spor», og hun gikk fint i gang, dog i et litt for høyt tempo. Dette førte til at hun fikk et tap i andre vinkel som hun måtte bruke noe tid på å utrede. Hun fant og markerte sårleiet tydelig. I området rundt tredje vinkel var det mye kvist og greiner og utfordrende å ferdes stille. Her var det også ferske spor og et nattleie etter elg, noe hun utredet en del før hun tok opp sporet og gikk til sporslutt. 

Jeg hadde skjerpet meg fra forrige sporprøve, der vi gikk til en tredjepremie på grunn av førerfeil. Denne gangen var jeg mer fokusert, hadde skikkelig orden på sporlina og holdt meg på riktig avstand i de ulike delene av sporet. 

Rett etter vi kom i mål dro vi til Nordmøre for å feire min mors 70-årsdag. 

Arrangøren skriver på sin nettside at syv av de 20 ekvipasjene fikk 0, fire ekvipasjer fikk 2. premie, tre ekvipasjer fikk 1. premie og 6 ekvipasjer fikk 1. premie med hederspremie (HP).    

Prøven ble vunnet av Irene Hegerberg og Cassie, mens Elisabeth Løhre vant 2. og 3. plass med Emil og Lynx. Gratulerer så mye!

Det er veldig lærerikt å delta på prøver.  Vi skal jobbe mer med spornøyaktighet, tempo og å finne og etablere rett intensitet før start. I tillegg skal jeg planlegge og gjennomføre mer systematisk trening av Alexa fremover. I morgen er hun ni måneder gammel ikke lenger valp, men junior!

Her er noen bilder fra prøven:   

God info fra arrangøren med prøveleder Henrik Jensen og NKK-representant Tor Næsje i spissen. 

  

Det kan være folksomt å gå spor på prøve. Her er fører på vei til sporstart med hund, dommer, dommerelev, sporlegger og en som ønsker å lære mer. Nyttig og viktig erfaring for både hund og fører. 

Flinke Sporty springers Katniss (Katja) til Helge Growe fant skanken 🙂

Jeg fikk ikke tatt bilde av Bitten i dag, bruker et «arkivbilde» med hvitveis denne gangen 🙂

This entry was posted in: blodspor, Prøver, Spor

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..