blodspor, Spor
Comments 4

Glede og sorg

Dagen i dag har brakt både sorg og glede…

Jeg deltok med Bitten på blodsporprøve arrangert av Sør-Trøndelag Elghundklubb i Sæterdalen i Meldal, hvor hun fikk 1. premie med hederspremie. Med det ble hun blant de femten beste hundene av hele 51 startende. Det var gode forhold denne dagen og dagen før, under sporleggingen. 

Ifølge klubbens nettside ble det gitt en tredjepremie, fire andrepremier, 20 førstepremier og 15 førstepremier med hederspremie. Det innebærer at ti ekvipasjer fikk null. 

Bittens arbeid ble vurdert som utmerket på alle punkter: Sporstart, tempo, tapsarbeid, konsentrasjon og vilje, arbeidsmåte og helhetsinntrykk. Dommeren kommenterte at hun arbeidet målbevisst under hele sporinga.

Dette var Bittens fjerde førstepremie og andre hederspremie på fire starter. Premieringen innebærer at hun nå er kvalifisert for NM i blodspor.    

  

 Jeg er veldig stolt av hunden min. Det gleder meg veldig å se fremgangen hun har hatt. Vi har trent spesifikt på ulike momenter som oppstart, vinkler, tempo og ulike underlag, og jeg setter stor pris på at treningen har gitt resultater. 

Linda Haugen Haukaas med N VCH Mi Mio’s Someone Like You vant prøven, fulgt av Siri Skjerve med N VCH Losnabakkens T-V Skade og Eirik Muan med en korthåret dachs. Gratulerer!  

Etter sporprøven fikk jeg den triste beskjeden om at Engsoleias Aro er død. Han omkom etter en påkjørsel. Det var en tragisk ulykke, og vi føler med eierne hans. 

Aro og hans eier hadde en unik kjemi og et nært forhold. De hadde kommet svært langt i sportreningen, til tross for Aros unge alder. For kort tid siden gikk de et blodspor på mer enn 700 meter med flere vinkler og innlagt skudd. Sporarbeidet ble vurdert som meget bra. 

Alle som har mistet en hund vet hvor ufattelig trist og tungt det er ❤   Et klokt menneske har sagt at sorg er kjærlighetens pris. Vi får ta vare på alle de gode minnene ❤

4 Comments

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

  2. Tilbaketråkk: A-kullet fyller to år! | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..