Bitten, blodspor, Spor
Legg igjen en kommentar

Forberedelser til NM

Nå er bilen ferdig pakket og vi er klar for å sette kursen mot Sunnmøre og vårt første NM i blodspor. 

Vi har disponert tida godt etter vi fikk beskjed om at vi var kommet med i konkurransen. Riktig mengde og rett type trening er viktig. Det gjelder å ikke overdrive.

Da vi var på sommerferie i Danmark gikk vi et par relativt krevende menneskespor. Jeg har lagt ut en film av det ene sporet på YouTube. Sporet er 400-500 meter langt og ca 45 minutter gammelt. Det har fem vinkler og en blanding av hardt underlag (asfalt og betong) og gress, og går gjennom et område som er mye brukt av folk og biler. Her hadde jeg ikke lagt ned belønning underveis, men det gjør jeg svært ofte ellers. Målet med dette sporet var todelt, dels aktivisering og dels en utfordring for å trene fokus og konsentrasjon. 

Bitten er glad i å trene og har stor motivasjon, arbeidskapasitet og utholdenhet. Hun har god grunntrening, og takler mange forskjellige underlag, værforhold, vilt og folk i sporet, samt kombinasjoner av disse forholdene. Ofte tenker jeg at «dette har vi trent på» når vi kommer til nye steder for å trene og gå konkurranse og jeg ser terrenget og værforholdene. Når man tenker etter, er det svært mange ulike utfordringer en god sporhund bør håndtere.

Vi har noen utfordringer som vi prøver å ta tak i, spesielt tempo. Hun har svært store forventninger til arbeidet, og blir ofte alt for ivrig. Et høyt tempo fører ofte til tapsarbeid, noe som ikke er ønskelig. Jeg jobber en del med det og lærer mer og mer. Førerens jobb er også viktig, man kan ikke bare «henge på» hunden. Her har jeg en del ting å ta tak i 🙂

Jeg er glad og takknemlig for alle tips og råd jeg har fått fra oppdretter Inger på Kennel Desperado, Helge Growe og Wenche R. Krogstad. 

Sist helg hadde Wenche lagt et fint treningsspor til oss i Selbu. Nyttig trening! Lille Juni, Wenches tre måneder gamle cockervalp, var også med og trente. Tar med noen koselige bilder av henne; hun syntes blodet var interessant, tok villig opp sporet og fant skanken, hjortedyret som var skadd og måtte finnes. Hensikten med å trene på blodspor er å gjøre hunden i stand til å søke etter skadet hjortevilt slik at det kan avlives på riktig måte. 

   
    
 

Kryss fingrene for oss i morgen!

This entry was posted in: Bitten, blodspor, Spor

av

Oppdretter av engelsk springer spaniel, bosatt i Trondheim. Jeg har for tiden en hund, Alexa, og vi trener hovedsakelig lydighet og rallylydighet, og noe spor og feltsøk. Høsten 2021 tar jeg NKK Trinn 1 instruktørutdanning. Målet med denne bloggen er å dele informasjon som kan være nyttig for valpekjøpere og andre som er interessert i engelsk springer spaniels. Følg oss gjerne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..