blodspor, Spor
Comments 2

NM i blodspor 2015 

Ekvipasje etter ekvipasje har kommet tilbake fra sporarbeid ved Fjellseter i Sykkylven de siste timene. Følgende hunder gikk til finalen: en engelsk springer spaniel (Fantins Whinny), to dachs (Jegerbo’s J Rally Mally og Skogslettas FD Toya), to elghunder (Kullskogens Rt-Cassi og Losnabakkens VT Cevita) og en basset (Åstdalens Ronja).

Sporforholdene har vært gode, det har vært ganske fuktig og ca 12-15 grader i området. En del tåke i morges, men den forsvant på formiddagen. 

Det er en god del vilt i terrenget, noe som gir en utfordring i sporarbeidet. 

Det var 44 påmeldte. 39 av disse hadde to eller flere hederspremier, og kom med i konkurransen. I tillegg er fjorårets vinner med, i alt 40 deltakere. Disse er fordelt på 13 ulike raser: 11 spaniels (9 engelske springere, en engelsk cocker spaniel og en clumber spaniel), 10 retrievere (to labrador retrievere, fire tollere og fire flat’er), to basset fauve de Bretagne, sju dachs, fire Beagle, tre elghunder, en vorsteher, en hollandsk gjeterhund og en stabijhoun. 

En oppdretter, Kennel Desperado, har tre deltakende hunder, fem oppdrettere har med to hunder (Mi-Mio, Lysholttunet, Åstdalen, Losnabakken og Røraskogen) og 26 oppdrettere har med en hund. For en av hundene mangler det informasjon om oppdretter. 

Årets arrangør er Norsk Retrieverklub avd. Sunnmøre. Mange har bidratt til at prøven kom i stand, blant annet 20 sporleggere og 11 dommere. 

  
Prøveleder Inger Anne Strand åpner prøven. 

NRK Møre og Romsdal er med og dekker begivenheten. Det skal komme flere saker på nett og tv om NM de kommende dagene. Les den første saken her

  
N VCH Desperados Bitten med prøveterrenget sitt i bakgrunnen. 

Litt statistikk:

Alle finalistene er i alderen 2-7 år, halvparten er faktisk 2-3 år gamle! Når vi ser alle deltakerne under ett, er sju 1-2 år gamle, åtte er 3-4 år gamle, 11 er 5-6 år gamle, mens 12 er 7-11 år gamle. To av hundene mangler info om alder. (Tall basert på hundens registreringsdato).

Det var 23 tisper og 17 hannhunder som deltok.

  
Vinner av NM i blodspor 2015 ble Anders M. Andersen med Kullskogens Rt-Cassi (elghund). Andersen vant også i fjor, og kan nå legge til tittelen NMB-15 i hundens stamtavlenavn 🙂 

Helene Berglund med Fantins Whinny (engelsk springer spaniel) ble nr to, mens Endre Hovden med Jegerbo’s J Rally Molly (dachshund strihår) ble nr 3. 

Espen Wathne ble nr 4 med sin Basset fauve de Bretagne Åstdalens Ronja. Hans-Einar Kristoffersen ble nr 5 med dachsen Skogslettas FD Troya, og Wenche og Olav Solvang ble nr 6 med elghunden Losnabakkens VT Cevita. Alle de nevnte fikk 1. premie med HP. Gratulerer!

  

I alt ble det gitt 15 førstepremier med hederspremie, 14 førstepremier, 1 andrepremie og 1 tredjepremie. Ni ekvipasjer nullet. 

Resultatene for de 11 spanielene ble to førstepremier med HP, fire førstepremier, en andrepremie, en tredjepremie og tre nuller. 

Vi fikk førstepremie i debuten med flott kritikk! Dommer Torgrim Furuhaug skriver: «Tar sporet meget godt. Vinkel med avhopp (blodopphold) tas meget godt. Meget godt rettstrekk med avhopp. Markerer sårleie. Tempo er bitvis noe høyt i dag.»

Bitten har til sammen gått åtte sporprøver siden debuten i fjor sommer, alle med premiering! Jeg må si meg fornøyd med det 🙂

2 Comments

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

  2. Tilbaketråkk: Vi planlegger valpekull til sommeren! | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..