Utstilling
Comment 1

Lydighetsprøve og internasjonal utstilling 

Norsk Kennel Klubb arrangerte internasjonal hundeutstilling på Leangen i Trondheim i helga. Det har vært en flott dag med herlig vær og mange hyggelige folk! 

I dag stilte jeg både i lydighet og på utstilling. Bitten og jeg startet i lydighet klasse 2 for dommer Erik Brenden. Jeg er ikke fornøyd med resultatet. Det var lite som klaffet i dag, og vi har fortsatt mye å trene på. Bitten var ufokusert og relativt lite motivert, og jeg klarte ikke å få henne på rett spor. 

Etter prøven fikk jeg gode råd av en instruktør i Nidaros brukshundklubb. Jeg må øke forventningene hennes til det som skal skje på banen, få bedre kontakt, og trene mer konkurranselikt. Samtidig må jeg stille tydelige krav til henne. Hun skal ikke få belønning før hun har jobbet bra. 

Noen øvelser kan vi ikke godt nok enda, disse må trenes mer (innkalling med stå og hopp over hinder). 

Tre øvelser ble utført relativt bra i dag: Fremsending 9,5, felles dekk med skjult fører 8 (reiste seg opp i utgangsstilling like før kommando), apportering 8 (hun var borti apportbukken med den ene poten før opplukk). De øvrige øvelsene er jeg ikke fornøyd med. Vi endte med en tredjepremie og ble nummer fem av sju i klassen. 

Jeg er litt skuffet, for vi har gjort det bra på trening og i uoffisiell konkurranse i det siste. Resultatet i dag er nok imidlertid representativt for hvor vi står i dag. Tanken om å gi opp lydighetstreninga har slått meg, men jeg ser at hundene setter stor pris på treninga, så jeg skal prøve å lære av dette og jobbe videre. 

Rikke Gunnes gjorde en kjempefin jobb og stilte Alexa i juniorklassen mens jeg deltok på lydighetsprøven. Jeg startet som nummer to, og håpet å være ferdig til juniorklassen begynte, men det rakk jeg ikke, og Rikke stilte sporty opp 🙂 Alexa fikk excellent og ble tredje beste juniortispe for dommer Aase Jakobsen. 

Bitten ble beste tispe i en meget sterk brukshundklasse med excellent og god kritikk. Både i dag og i går gikk hun mot internasjonale utstillingschampions. 

Jeg reagerte litt på tempoet i bedømmingen av spanielene i dag. Det ble brukt lite tid på hver hund og kritikkene var knappe. Neste klasse ble ropt opp før klassen før var ferdig. Jeg tror ikke noen hunder ble vist på bordet. 

Jeg sitter igjen med en følelse av at vi ikke fikk det vi har betalt for. Dette er den største utstillingen i Trøndelag i år, med en dyktig dommer og mange utstillere. For 400 kr per hund forventer jeg å få en grundig bedømming og en kritikk av et visst omfang. Som oppdretter forventer også å ha mulighet og tid nok til å kunne se hundene i ringen på slike utstillinger, der mange kommer langveis fra for å vise frem hundene sine. I dag ble 40 hunder bedømt på én time og førti minutter. Det gikk etter min mening for fort. Jeg håper og tror kennelklubben forbedrer seg til neste år. 

Hans Arne Paulsen fra HAP Photo tok noen flotte bilder av hundene på spesialutstillingen i går. Jeg er glad for bildene og den fyldige kritikken vi fikk i går!   

   

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..