Utstilling
Comment 1

European Dog Show 2015

Norges største hundeutstilling noen sinne, European Dog Show 2015, ble arrangert på Norges varemesse på Lillestrøm 4.-6. september. Dette var den første virkelig store hundeutstillingen jeg skulle delta på, og jeg var ganske spent. Hele 345 spaniels fra tolv ulike land var påmeldt, inkludert 88 engelsk springer spaniels. Fire av disse var valper.

Bitten fikk excellent og ble nummer tre i brukshundklasse, mens Alexa fikk very good i juniorklasse for dommer Svein B. Helgesen. Det var ganske vanskelig å få med seg bedømmingen, da det gikk fort og det var veldig vanskelig å høre og forstå hva som ble sagt. Norsk Kennel Klubb kunne med fordel ha ordnet skilt med info om hvilke klasser som ble bedømt og hvem som fikk cert og det internasjonale certet, cacib.

I stedet for kritikker ble det gitt deltakerdiplom der kvalitets- og konkurransebedømmingen var ført opp.

Jeg deltok i «Team Desperado» og var klar til å stille Bitten i oppdretterklassen hennes ved behov. Inger hadde flere hunder å velge mellom og stilte de fire dommeren hadde vurdert som de beste. Hun ble 2. beste oppdretter av engelsk springer spaniels med hederspremie 🙂

Etter utstillingen ble det tid til å besøke de mange bedriftene som deltok med sine produkter. Jeg kjøpte noe pelsstellutstyr, olje til barbermaskinen og klippeskjærene, en balsam og spray som løsner floker i pelsen.

Finaleshowet var imponerende og profesjonelt gjennomført. Vi fikk med oss finalen i gruppe 8 før vi kjørte hjem, her fikk vi se den beste hunden i alle rasene i gruppen, blant annet retrieverrasene og alle spanielrasene.

Det var morsomt å være med, men det var veldig dyrt og man får lite igjen for selve deltakelsen når det ikke gis skriftlige kritikker. I tillegg gikk arrangøren tom for rosetter, og i skrivende stund er det blitt opplyst at disse ikke blir ferdigstilt før i månedsskiftet oktober/november.

Her kommer noen bilder:

EDS_6962
Desperados Bitten og dommer Svein B. Helgesen.

EDS_7153
Best i rasen ble High Score Just A Dancer, mens Mountjoy Tainted Trudy ble BIM.

EDS_7159
Inger Handegård fra Kennel Desperado i oppdretterklassen. Fra venstre Elin Anita Gjerde med Desperados Tingeling, Inger Handegård med Desperados Finnwin (Yksi), Ellen Getz Wold med Desperados Finnair (Lykke) og Laila Røneid med Desperados Aya.

EDS_7193
Kennel Adamant i oppdretterklassen. Oppdretter Tarja Hovila til venstre.

EDS_7230
Dyktige ledere for finaleshowet i gruppe 8.

EDS_7237
Vi fikk se flere raser vi aldri hadde sett før.

EDS_7392
F
ra finalen i gruppe 8. AnnSofie Öhman og High Score Just A Dancer i front.

EDS_7410
B
lide og dyktige deltakere. Her beste golden retriever.

EDS_7441
Den amerikanske cocker spanielen Very Vigie Huluberlulu ble 3. best i gruppe 8. Alle resultater finnes på nettsiden www.europeandogshow2015.com.

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2015 | Kennel Engsoleia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..