fremhevet, helse, Hverdagsliv, Tips, Valpetips
Legg igjen en kommentar

Et godt råd

Short English text below

Her om dagen gjorde jeg en stor tabbe… Når jeg kommer hjem pleier hundene å gå helt bananas av glede, og jeg gir dem ofte noe å ha i munnen for at de skal ha noe å konsentrere seg om i stedet for å hoppe og herje rundt meg. I farta ga jeg Bitten en stekespade i hard plast. Denne har jeg brukt til å trene «hold fast» med tidligere. Glad og fornøyd for hun av gårde med den inn på stua. Etter noen minutter hørte jeg knasking og det gikk plutselig opp for meg at hun hadde tygd den i stykker… Ikke særlig lurt å gi en hund en gjenstand av slik hard plast… Jeg tenkte umiddelbart på alle de små, skarpe plastbitene og hva som ville skje med mage- og tarmsystemet hennes når de skulle ut…

Jeg ringte til dyrlegen som ga meg et godt råd: Å gi henne hermetisk asparges. Fibrene i aspargesen legger seg visst rundt spisse ting slik at de ikke skader magen og tarmene. Jeg fikk det samme gode rådet av Bittens oppdretter, Inger Handegård.

Jeg hadde aldri hørt om dette før, men det fungerte! Jeg ga et helt glass asparges sammen med en god porsjon tørrfor og vann.


Det er et par uker siden hendelsen nå, og hun har ikke hatt noen plager etter plastbitene i ettertid. Jeg følger imidlertid med på allmenntilstanden hennes i tilfelle noe skal skje.

Nå har jeg et lite lager av asparges på kjøkkenet. Slik hermetisk mat holder seg jo så lenge også! Bra førstehjelp å ha i nærheten.

—-

When your dog has eaten small sharp objects, canned asparagus can help! The fibres in the asparagus covers the objects, so they can pass through the stomach and intestinals without hurt or damage to the dog. Give the asparagus with a good amount of dog food and water.

Please consult a veterinarian for more advice.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..