Drektighetsdagbok
Legg igjen en kommentar

Røntgenundersøkelse

Torsdag morgen var vi hos veterinæren for å ta en røntgenundersøkelse av Bitten. Jeg ønsket å finne ut hvor mange valper hun bærer på. Ved ultralydundersøkelsen så vi bare to fosterblærer. Som nevnt i et tidligere innlegg kan det være noen utfordringer med et lite kull, blant annet sen fødselsstart og store valper. På røntgenundersøkelsen så vi 4-6 valper! Det var noe vanskelig å si antallet eksakt, og årsaken til dette kan være at skjelettet ikke er helt ferdig dannet enda. Torsdag var dag 47 regnet fra 2. parring, men det kan se ut til at befruktningen skjedde noen dager etter parringen. Hundens sædceller kan vare i flere dager etter parring. Skjelettet er ikke ferdig dannet før dag 45, så det kan bety at vi ikke er kommet helt dit enda.

Vi tok noen bilder av skjermbildet med mobilen. Vanligvis fungerer dette bra, men uheldigvis ble bildene veldig dårlige denne gangen. Bildet viser ikke valpene særlig tydelig, men hos veterinæren kunne vi telle mellom fire og seks valper. De ligger tett i tett i livmoren, omtrent som perler på en snor. Det er derfor fort gjort at de skjuler hverandre. På bildet er det mulig å se flere ryggrader og to hodeskaller.

Bilde 30.06.2016, 09.19.49

Bilde 30.06.2016, 09.20.30

Bilde 30.06.2016, 09.20.35

Jeg ble veldig glad da jeg hørte at det var såpass mange valper. Dette betyr jo at flere kan få valp enn det vi trodde en stund. Vi må imidlertid huske at mye kan skje enda, vi har ingen garantier for at alt går bra. Jeg prøver å gjøre mitt beste for at Bitten skal ha det behagelig. Hun skal ikke skånes for alt mulig, det beste er å holde seg i ganske normal aktivitet. Siden det har vært mye sol og varmt i det siste i Trondheim, har vi gått ganske korte turer. Hun får lufte seg ofte, og får ofte nytt, friskt og kaldt vann. En dag var vi i Theisendammen slik at hundene fikk svømme.

 

Hun har blitt større rundt magen de siste dagene. Vekten har økt med 2,3 kg fra hun var tre uker drektig. Det er noe mindre enn forrige gang, da hun fikk åtte valper.

Vi går nå inn i tredje og siste trimester av drektigheten (de siste tre ukene), og jeg har startet å gi henne et ekstra måltid om dagen. Halvparten av foret er valpefor, Royal canin medium starter, et for som skal gi henne ekstra næring nå som valpene setter inn den store vekstfasen. Av og til får hun andre matvarer, som litt rå eggeplomme, noen kyllingbiter, litt surmelk, en halv brødskive eller lignende.

Det er flott å tenke på at de mange organene nå er ferdig dannet, og at det ikke er lenge igjen!

Bilde 30.06.2016, 09.23.34

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..