B-kullet, Bilder, Hodebilder, Ståbilder, Valpedagbok, Valper
Legg igjen en kommentar

Hodebilder av B-kullet

Da valpene ble fem uker gamle tok vi hodebilder av dem. Jeg har ikke rukket å legge dem ut før nå 🙂 Det er så morsomt å se hvordan de utvikler seg 🙂 På bildene kan vi tydelig se at pelsfargen har endret seg, de karakteristiske prikkene begynner nå å tre frem.

Jeg fikk ikke tatt ståbilder av Bentley og Blanca, de var slitne og orket ikke å stå på bordet, så de fikk sove ❤ Blaze sto litt, så jeg tar med et bilde av henne 🙂

Valpene er gode og runde, de får nok mat. Av den grunn er også pelsen ganske «fluffy». Det kommer nok til å endre seg etter hvert. På bildene har valpene nylig fått sin første klipp med maskin på ører og hals. Jeg har kjørt klippemaskinen jevnlig i nærheten av dem slik at de skal venne seg til lyden. Siden spaniels er hunder som jevnlig trenger å klippes, er det viktig å lære dem å bli håndtert, å stå på bord og bli klipt her og der. Å klippe en urolig valp er slitsomt for både deg og valpen 🙂

Ved håndterings- og bordtrening bruker jeg ikke godbiter. Hunder må lære seg at de av og til skal stå i ro og bli håndtert. Jeg trener veldig korte økter. I begynnelsen har jeg valpen på bordet kanskje i et halvt minutt. Når valpen er rolig roser jeg den og setter den ned på gulvet igjen. Etterhvert øker jeg tiden, og jeg begynner å kjenne litt på potene, se inni ørene og så videre. Når hunden har vært på bordet noen ganger klipper jeg med saksen i luften slik at valpen skal bli vant til lyden. Etterhvert begynner jeg å klippe den. Valpen får komme ned på gulvet igjen når den er rolig 🙂

Jeg er forresten i sving med å lage et hefte som beskriver klipping av engelsk springer spaniel. Heftet vil bli en trinn for trinn-beskrivelse med mange bilder, råd og tips. Valpekjøperne får heftet, mens det vil bli mulig å kjøpe et eksemplar for andre som er interessert.

dsc_1499

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..