Aktivisering, familie, Hverdagsliv, Valper, Valpetips
Legg igjen en kommentar

Aktiviseringstips

Noen hunder har masse energi og trenger å få litt hjernetrim. For noen dager siden la jeg ut ett innlegg kalt Aktiv valp? Det fins råd

Her kommer et nytt tips til deg som har en slik energisk valp eller voksen hund: Godbiter i en boks som hunden må åpne selv.

Du trenger en boks laget av ganske tynn kartong, for eksempel en pakke det har vært grøtris i, en eggkartong eller lignende. Putt noen godbiter i boksen og sett en tapebit rundt åpningen.

Den første gangen valpen får en slik boks er den nok undrende til hva dette er for noe rart. Etterhvert som den finner ut at det lukter spennende fra boksen vil den begynne å dytte og bite i boksen for å få tak i godbitene. Dette kan den holde på med en god stund.

Etterhvert blir hunden gjerne så flink at den river opp boksen på sekunder 😉 Jeg gikk etter hvert over på melkekartonger til Bitten. Noen hunder er imidlertid litt beskjedne og trenger bokser med tynn kartong.

Hvis hunden virker uinteressert, legg bort boksen og prøv igjen en annen dag, eller bruk noen godbiter som er enda bedre.

Her er en film der Bitten og Alexa får hver sin eggkartong med frolic (rimelige godbiter som kjøpes på matbutikker):

Du kan også legge noen godbiter i en brusflaske uten topp. Valpen vil nok bruke litt tid på å få ut godbitene, og dette blir den sliten av.

Bitten har funnet ut at hun kan kaste flasken ned trappa, da spretter de fleste godbitene ut i sammenstøtet med trappetrinnene 🙂  Alexa er litt mer forsiktig av seg, hun jobber og strever for å få ut godbitene 🙂

Hold alltid hunden under oppsikt når den holder på med slike aktiviseringsleker, det kan hende den får noe i halsen. Fjern alltid flasker eller leker som er skadet eller ødelagt.

LaroIMG_4632

Etter litt hjernetrim blir man slapp 😉

Bildene viser Laro (Engsoleias Ace) som valp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..